"jag har aldrig"

de va längesen nu, jag vet jag inleder typ varje inlägg med de numera, men så är de. 
 
hela veckan har jag somnat vid typ kl.19 otroligt trött,orkar inte hålla ögonen öppna eller skära eller tugga min mat så jäkla slut. idag har jag varit med min vän Lina till thuns, ett varuhus, jag körde och vi gick där i några timmar. fick efter en kort stund ont i knäet varje gång de belastades(har varit så sen i helgen), otroligt slut är jag nu men kan inte sova har för mycket nervvärk, känns som frätande syra i benen och höfterna, de gör så ont! så tänkte distrahera mig med skrivning samt lätta på hjärtat lite. 
 
De jag vill skriva om idag är barndomen och ungdomen, den jag inte fick och hur ledsen jag är över de och som jag inte tror att någon som inte varit i precis samma situation förstår. härom dagen skulle jag rensa bland papper och sätta in papper som bara legat i mappar i en pärm, och då dök bunten upp... bunten som var min barndom, alla utredningar och slutsatser, alla tester och möten, de va de som var min barndom. visst jag har många fina familjeminnen från min barndom. men vänner hade jag ju inga, jag hade lina men jag orkade liksom inte vara med någon, så några sånna där härliga minnen där man har vänner, hittar på bus och roar sig finns inte för de har inte funnits i mitt liv. min barndoms energi gick åt att kämpa i skolan, kämpa med skolarbete efter skolan, få höra att man är värdelös i skolan, vara sjuk, läkarbesök, familjen. därför blev de jobbigt när min syster började bli äldre och var mer sällan hemma, hon var ju mitt enda jämnåriga umgänge, som jag kunde få något utbyte av, få höra om hur de är att kunna vara barn och ungdom. 
 
De känns som jag förlorat något som för så många andra är en självklarhet, känns som något fattas i mig. 
 
vissa delar har jag förträngt om mobbning och sånt, de hände men händelserna är borta, dom flesta iallafall. 
 
 
min ungdom är en tjockare bunt, av undersökningar, tester m.m. och jag började bli ännu sjukare och mer medveten om vad andra i min ålder gör men som jag inte klarade av. är idag bara 22år men min ungdom är ju förbi, tiden då jag skulle gjort allt sånt där man sett på film tjuvröka, bli så full så man kräks, träna mycket, vara uppe hela nätterna, ha one-night-stand, skolka, bryta mot lagen, bli utslängd från krogen, tjafsa med polisen, slåss, få storys att berätta... jag har inga sånna historier om min barndom eller ungdom.
 
jag hatar leken "jag har aldrig" som egentligen borde heta "jag vill skryta om" man får frågor som - jag har aldrig stulit sprit från mina föräldrar, och har man gjort de så får man dricka. spelet är nog baserat på allt de jag aldrig gjort så jag får sitta där och inte dricka och folk tittar och tänker -fan vilken tråkig tjej eller - värsta pryda tjejen. fast skulle frågan -jag har aldrig haft ångest pga förlorad ungdom eller barndom, då skulle jag få dricka, typ saft för alkohol tål jag ju inte. 
nä jag har kanske inte samma livserfarenhet som dom flesta andra jag har en annan. 
 
En vecka innan studenten
en vanlig ungdom: shit jag måste fixa sprit!
jag: muskelbiopsi (dvs dom skar ut en del av muskeln på smalbenet med lokal bedövning som släppte efter 15-20steg), helvete vad ont de gör att få en bit muskel utskuren, och nu måste jag lista ut hur jag ska göra för att de inte ska synas på studenten, hitta ett plåster i ungefär min hudfärg och så får jag ha strumpbyxor på mig så plåstret döljs ännu mer. undra vad proverna visar? 
 
jag minns också när jag var liten, kanske 4år och var tvungen att ligga helt stilla på en brits under en längre tid när dom hade satt massa elektroder på mitt huvud, jag fick titta på snövit och jag tyckte den var läskig. 
 
nångång runt 13års åldern kanske så var vi på karolinska och dom skulle göra tester bla små stötar genom kroppen för att testa signalerna till ryggmärg/hjärna. sen även spänningen i musklerna de testar man genom att sticka in nålar i musklerna ca 1-2cm djupt, och sen skulle jag spänna och använda musklerna genom armbrytning m.m jag minns att dom jag hade i händerna gjorde ondast. 
 
nästan alla läkarbesök har inneburit de klassiska styrke-testet, de innebär att jag ska hålla läkaren i händerna och ta i så mycket jag kan. jag tar i allt vad jag kan och så säger läkaren "och så tar du i allt vad du kan" och jag lite blygt försöker visa med hela kroppen att jag ju gör de, och sen kommer ett dovt "hmmm" och så skrivs något ner på ett papper. 
 
men nu är jag på den platsen jag längtat till sen jag inte hade de liv jag ville som ung. jag bor i ett hus med min sambo vår hund & katt, vi lagar mat ihop, vi har de mysigt och finns där för varandra. och jag har ju en fantastisk sambo trodde aldrig att jag skulle kunna träffa någon så fin som han. äntligen har jag nått målet "vuxenlivet med sambo" 
 
hmm finns de inget "jag har aldrig" för oss som varit sjuka sen barn, typ "jag har aldrig lämnat fler än 10 blodprover på samma gång" varsågod nu får du ta en alvedon
 
kram kram
 
 
 
Allmänt, Good to know about ME | ME, ME/cfs, Myalgisk encefalomyelit, cfs | |
Upp